Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Baka till mellanmål: äpple- & kanelproteinmuffins

Baka med proteinpulver! Susanna Backman är diplomerad kostrådgivare och tipsar här om nyttiga proteinmuffins.

Äppel- & kanel- proteinmuffins
Nyttigt mellanmål!

8 st

2  1/2 dl (100 g) havremjöl (mixade havregryn)

2 skopor (ca 40 g) vassleproteinpulver med vaniljsmak

1 tsk kanel

1 krm salt

Annons

1 tsk bakpulver

2 1/2–3 msk stevia strö

1 kapsyl vaniljessens

2 äggvitor

1/2 dl kokosmjölk

1/2 dl valfri mjölk

1/2 rivet äpple

1/2 finhackat äpple

En nypa kanel

1 tsk honung eller agavesirap 

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Ha i de blöta och rör om ordentligt.
Häll smeten i 8 stycken muffinsformar. Blanda det finhackade äpplet med kanel och honung och fördela äppelblandningen över muffinsen. Grädda i cirka 20 minuter. Låt svalna.

Näringsvärde per muffins:
93 kcal
6,5 g protein
11 g kolhydrater
2,4 g fett

Äppel- & kanel- proteinmuffins
Susanna Backman är diplomerad kostrådgivare och tipsar om nyttiga recept.
FOTO: Jade Hannah
Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.