Baka till mellanmål: äpple- & kanelproteinmuffins
Baka med proteinpulver! Susanna Backman är diplomerad kostrådgivare och tipsar här om nyttiga proteinmuffins.
8 st
2 1/2 dl (100 g) havremjöl (mixade havregryn)
2 skopor (ca 40 g) vassleproteinpulver med vaniljsmak
1 tsk kanel
1 krm salt
1 tsk bakpulver
2 1/2–3 msk stevia strö
1 kapsyl vaniljessens
2 äggvitor
1/2 dl kokosmjölk
1/2 dl valfri mjölk
1/2 rivet äpple
1/2 finhackat äpple
En nypa kanel
1 tsk honung eller agavesirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Ha i de blöta och rör om ordentligt.
Häll smeten i 8 stycken muffinsformar. Blanda det finhackade äpplet med kanel och honung och fördela äppelblandningen över muffinsen. Grädda i cirka 20 minuter. Låt svalna.
Näringsvärde per muffins:
93 kcal
6,5 g protein
11 g kolhydrater
2,4 g fett