Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Eko rena vitaminbomben

141248_eko

Ekologiska frukter och grönsaker innehåller upp till 60 procent mer antioxidanter, i jämförelse med frukt och grönt som odlats på konventionellt sätt, detta enligt en ny studie framtagen av forskare vid Newcastle University i Storbritannien. Samma studie fann också att ekoodlade frukter och grönsaker innehåller lägre halter tungmetaller, i synnerhet kadmium, samt att man via dem får i sig den extra mängd antioxidanter som motsvarar två ytterligare portioner av frukt och grönt från icke ekologiska odlingar. Är du ingen inbiten grönsakslover kan det alltså vara idé att satsa på ekologiskt odlad mat, för att maxa kroppens skydd mot fria radikaler.

Annons

 

AV: Emma Samuelsson FOTO: Thinkstock

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.