Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Forskare: så mycket protein bör du äta för att bygga maximalt med muskler

Vill du bygga så mycket muskler som möjligt utan att öka fettmängden? Då kan det finnas det goda skäl till att öka proteinintaget rejält enligt forskare.

Att protein är ett viktigt näringsämne för dig som vill bygga muskler är ingen nyhet, men hur mycket bör du egentligen få i dig om du vill lägga på dig så mycket muskelmassa som möjligt utan att öka fettmängden? Det är en fråga som har diskuterats länge inom träningskretsar.

Fram tills nu har rekommendationerna varit att äta mellan 1,4 till 2 gram protein per kilogram kroppsvikt om du tränar mycket och vill bygga maximalt med muskelmassa. Forskare bakom en ny artikel menar dock att det kan vara en bra idé att äta mer än så. Det har de kommit fram till genom att undersöka tidigare studier som har genomförts på kroppsbyggare.

Annons

De kommer fram till slutsatsen att kroppsbyggare bör äta åtminstone 2,2 gram protein per kilogram kroppsvikt, men att de kan få fördelar av att äta så mycket som 3 gram per kilogram. Väger du 70 kilogram bör du alltså sikta på att få i dig mellan ungefär 150 och 210 gram protein dagligen om du vill öka chanserna för att bygga mycket muskler utan att öka fettmassan.

Källa

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.