Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Hur du bränner fett och bygger muskler samtidigt

PROTEINN
Tror du att det är omöjligt att bränna fett och bygga muskler samtidigt? Den uppfattningen har funnits länge i träningsvärlden, därför har många växlat mellan att deffa (äta kaloriunderskott och gå ner i vikt) och bulka (äta kaloriöverskott och bygga muskler). Men en ny studie visar att det faktiskt är möjligt att minska kroppsfettet och öka muskelmassan på en och samma gång.

I studien deltog 40 unga, överviktiga män som under en månads tid fick ligga på ett kaloriunderskott på 40 procent. Hälften av deltagarna åt 1,2 gram protein per kilo kroppsvikt medan den andra halvan åt 2,4 gram protein. Samtidigt följde de ett riktigt hårt träningsprogram bestående av högintensiv intervallträning sex dagar i veckan och tung styrketräning.

Annons

Resultaten visade att båda grupperna minskade mängden kroppsfett under studien – vilket inte är särskilt förvånande med tanke på det stora kaloriunderskottet och träningsmängden. Gruppen som åt mest protein tappade några kilo mer, något som inte är helt oväntat eftersom du förbränner fler kalorier när du äter protein. Det som är riktigt intressant med den här studien är att högproteingruppen lyckades lägga på sig mer än ett kilo muskelmassa under tiden. Det kanske inte låter mycket, men med tanke på att man tidigare inte har trott att det är möjligt att bygga muskler och bränna fett samtidigt så är det en imponerande mängd.

Kanske dags att sluta deffa och bulka, och istället satsa på att träna hårt och äta mycket protein?

Källa

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.