Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Kaffedrickare lever längre

KAFFEE

Vi har tidigare skrivit om att de som dricker svart kaffe oftare är psykopater – men den här gången kommer vi med goda nyheter till kaffedrickarna. Ny forskning visar nämligen att kaffekoppen inte bara piggar upp, den kan också bidra till ett längre och friskare liv.

Annons

Den amerikanska studien, som pågick under 30 år, visade att kaffedrickare löpte mindre risk att dö av kardiovaskulära och neurologiska sjukdomar, samt inte begick självmord i lika stor utsträckning som de som inte drack kaffe. Effekten kunde man även se hos de som drack koffeinfritt kaffe, vilket tyder på att det är den kemiska sammansättningen och inte koffeinet som leder till hälsofördelarna.

Det betyder dock inte att det är fritt fram att hinka i dig kaffe hela dagarna – den hälsosamma effekten kunde man se i doser upp till fem koppar om dagen.

Tags : kaffe
Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons
Annons