Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Lax med örtpesto à la Paulún

lax

Lax med örtpesto och råris
4 portioner

140 g okokt råris
500 g laxfilé
1 msk olivolja
Flingsalt och svartpeppar

Annons

Örtpesto:
30 g pumpakärnor
20 g solroskärnor
1 ½ dl hackad färsk basilika
2 msk pressad citron
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka råriset enligt förpackningens anvisningar.
2. Dela laxen i portionsbitar om 125 gram. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. Olja in, salta, peppra och stek i ugn i cirka 20 minuter.
3. Kör alla ingredienser till peston i en mixer, smaka av med salt och peppar. Servera laxen toppad med örtpesto till råriset.

 

AV: Emma Samuelsson FOTO: Frida Wismar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.