Kokospanerade fuskpinnar från Food Pharmacy
4 portioner
Annons
- 2 förpackning fast naturell tofu (ca 270 g)
- 1 ägg
- 1 dl riven kokos
- Kallpressad kokosolja till stekning
Sallad:
- 1 grapefrukt
- 1 avokado
- 2 salladslökar
- 1 fänkål
- 70 g mâchesallad
- ½ kruka mynta
- 2 msk kallpressad olivolja
- 2 krm flingsalt
- Pressa ut vattnet ur tofun. Skär sedan upp i skivor, vänd i uppvispat ägg och sedan i riven kokos. Ställ åt sidan.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och lägg i den panerade tofun. Stek fuskpinnarna lätt gyllene på ganska låg värme.
- Skala och skär grapefrukten i bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor.
- Strimla salladslökarna och skiva fänkålen tunt med mandolin eller en vass kniv.
- Lägg grapefrukt och grönsaker på ett fat med salladen och myntan och ringla en god olivolja, och strö en nypa flingsalt, över den.
- Servera fuskpinnar och sallad med valfritt mos eller puré, till exempel på sötpotatis eller palsternacka.
Tips! Det vita innerskalet på grapefrukten innehåller massa nyttigheter så behåll gärna det.
TEXT: Emma Samuelsson FOTO: Ulrika Ekblom RECEPT: Mia Clase och Lina Nertby Aurell