Proteinpaprikor
4 portioner
4 paprikor (ca 600 g), halverade
2 msk kokosolja
1 gul lök (ca 100 g), finhackad
4 vitlöksklyftor (ca 20 g), finhackade
1 röd chilipeppar, finhackad
2 dl krossade tomater (ca ½ burk)
500 g kycklingfärs
20 basilikablad, finhackade
Salt
Svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg paprikorna med skinnsidan upp i en form och baka i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Värm under tiden kokosoljan i en stor stekpanna och stek lök, vitlök och chilipeppar tills allt är mjukt men utan att det får färg. Blanda ner tomatkross och kycklingfärs och låt koka tills köttet är helt tillagat.
2. Lägg i basilikan och smaka av med salt och svartpeppar. Ta ut paprikorna ur ugnen och vänd dem så att skinnsidan hamnar nedåt. Fördela fyllningen i paprikabåtarna och ställ tillbaka in i ugnen ytterligare 5 till 10 minuter så att smakerna blandas ordentligt.
FREDRIK TIPSAR:
Ur fettförbränningens synpunkt är det bättre att välja magra färsprodukter framför till exempel fläskfärs eller fet köttfärs. Då slipper man de långkedjade mättade fetterna som annars lätt lagras i kroppsfettet. I detta recept använder vi även kokosolja, vilket är betydligt lättare att förbränna än vanlig matolja.
Recept från: Paulúns boost av Fredrik Paulún och hans hustru Helena Paulún ges ut av Massolit förlag.