Hälsa & Fitness
Annons
Annons
KostPromotion

Så väljer du rätt proteinpulver – och så mycket behöver du

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN FITNESSGURU

the whey proteinProteinpulver kan hjälpa dig att nå dina mål – men hur vet du vilket du ska välja? Vi guidar dig genom kosttillskottsdjungeln!

Proteinpulver är inte längre något som bara kroppsbyggare hinkar i sig efter träningspassen för att bygga så mycket muskler som möjligt – nu har var och varannan människa proteinpulver hemma i sitt skafferi. Och det med rätta. Proteinpulver har inte bara många fördelar för dig som vill bygga muskler, utan också för dig som vill gå ner i vikt. Forskning har visat att mycket protein gör det enklare att gå ner i vikt, samtidigt som du behåller muskelmassan i betydligt högre grad.

Annons

Det är möjligt att få i sig det viktiga proteinet från mat, men ofta är det opraktiskt att komma upp i så stora mängder. Genom att använda proteinpulver slipper du inte bara förbereda massor av matlådor med kyckling, fisk eller något annat proteinrikt, du behöver inte heller bära runt på dem när du ska till jobbet eller gymmet. Det räcker med en skopa proteinpulver och en shaker så är du klar – och du behöver ingen tillgång till kylskåp.

Men det finns många olika typer av proteinpulver på marknaden och det kan vara svårt att veta vilket du ska välja. Därför har vi listat några saker som kan vara bra att tänka på när du köper proteinpulver.

 • Vilket protein är det gjort på?
  Det finns många typer av proteinpulver – vissa är helt vegetabiliska, andra gjorda på ägg eller biff, men de vanligaste är de som är gjorda på kasein eller vassle (whey på engelska). Vassleprotein tas upp snabbare än kasein, och är därför extra bra direkt efter träningen när du vill ge dina muskler byggstenar för att växa. Men det är också ett bra alternativ som mellanmål, eftersom man har kunnat se att vassleprotein gynnar viktminskning och förbättrar hälsan i studier.
 • Vad innehåller det?
  Ett proteinpulver ska innehålla just det – protein. Det kommer alltid finnas lite fett eller kolhydrater i, men ett högkvalitativt proteinpulver bör innehålla minst 20 gram protein per skopa – och gärna mer än så – för att stimulera proteinsyntesen på ett optimalt sätt.
 • Var kommer det från?
  För att du ska vara helt säker på vad ditt proteinpulver innehåller bör du välja ett svensktillverkat och svenskproducerat proteinpulver. Då vet du att tillverkarna har följt de svenska regelverken, samtidigt som det kan kännas bra att veta att du har stöttat våra mjölkbönder.
 • Hur smakar det?
  Många tror att proteinpulver är något man tvingar i sig, men sanningen är att det kan smaka riktigt gott. När du köper proteinpulver bör du alltså inte bara ta det billigaste möjliga, utan kolla igenom smakerna och läsa recensionerna. Om du köper något du inte gillar kommer du säkerligen inte använda det särskilt ofta.
 • Vad kostar det?
  Att bara kolla på prislappen räcker ofta inte när du väljer proteinpulver. Kolla istället på hur mycket varje gram protein kostar – det är trots allt proteinet du betalar för, eller hur?onewheyessentials-leftview

Vi rekommenderar…
Ett proteinpulver som stämmer in på alla dessa punkter är Fitnessgurus One Whey® Essentials, som består av hydroisolat, isolat och koncentrat från vassle. En portion innehåller hela 28 gram protein, samt 10 gram essentiella aminosyror (EAA), 5 gram grenade aminosyror (BCAA) och 2,4 gram l-leucin. One Whey® Essentials är tillverkat i Sverige på mjölk från svenska kossor, och labbtestat så att du kan vara säker på att innehållet stämmer. Och sist men inte minst så smakar det fantastiskt gott. Missa inte de nya smakerna Strawberry Milkshake, Double Rich Chocolate och Vanilla Ice Cream – det är som dessert, fast i pulverform och mycket, mycket nyttigare.

Hur mycket behöver du?
Hur mycket protein du bör äta varje dag beror på vem du är, vad du gör och vilka mål du har. Med hjälp av proteinuträknaren nedan kan du få veta hur mycket just du behöver.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN FITNESSGURU

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.