Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Sallad med betor, ädelost, tryffel och valnötter

Sallad betor med ädelost, tryffel och valnötter4 portioner

2 knippen betor, gärna blandat röda och gula
1 citron
2 tsk vit tryffelolja (kan uteslutas)
Olivolja
200 g ädelost
½ dl valnötter, grovhackade
½ kruka oregano
1 färsk rödlök, finskuren
1 påse blandade salladsblad
Nymalen svartpeppar

 

Annons

Gör så här:
Koka betorna i lättsaltat vatten tills de blir precis mjuka (koka eventuellt olika färger var för sig). Häll av vattnet och låt betorna svalna lite. Dra av skalet och skär i klyftor. Blanda rivet citronskal och citronsaft med tryffelolja. Smaka av med lite olivolja. Bryt osten över betorna. Tillsätt nötter, repad oregano, rödlök och salladsblad. Peppra ordentligt. Ringla över dressingen och rör om försiktigt.

 

 

07matbok_inne200
Receptet är hämtat ur Sommarlätt av Mia Gahne som ges ut på ICA Bokförlag. Köp den på adlibris.com för 168 kronor.
Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.