Sallad med betor, ädelost, tryffel och valnötter
2 knippen betor, gärna blandat röda och gula
1 citron
2 tsk vit tryffelolja (kan uteslutas)
Olivolja
200 g ädelost
½ dl valnötter, grovhackade
½ kruka oregano
1 färsk rödlök, finskuren
1 påse blandade salladsblad
Nymalen svartpeppar
Annons
Gör så här:
Koka betorna i lättsaltat vatten tills de blir precis mjuka (koka eventuellt olika färger var för sig). Häll av vattnet och låt betorna svalna lite. Dra av skalet och skär i klyftor. Blanda rivet citronskal och citronsaft med tryffelolja. Smaka av med lite olivolja. Bryt osten över betorna. Tillsätt nötter, repad oregano, rödlök och salladsblad. Peppra ordentligt. Ringla över dressingen och rör om försiktigt.
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.