Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Sanningen om choklad

choklad
Vad är det egentligen som gäller? Man ser så många olika rubriker om choklad och dess hälsopåverkan, och jag vill så gärna tro att det positiva som skrivs är sant!

Annons

Det finns definitivt bevis på att kakaoprodukter – särskilt mörk choklad över 70 procent – kan ha en positiv effekt i relation till hjärt- och kärlsjukdomar, genom att exempelvis sänka blodtrycket. Bevismaterialet som relaterar till andra fördelar så som viktnedgång, minskad stress och förebyggandet av stroke och cancer är dock inte särskilt starkt. Problemet är att man måste jämföra de eventuella hälsovinsterna som kakaoprodukter kan ge med det faktum att man genom att tillverka choklad även tillsätter socker och fett, vilket gör det till en produkt som kan bidra till viktuppgång och sjukdomar så som diabetes. Försök därför att inte överskrida 30 gram om dagen, och håll dig till mörk choklad.

Tags : Choklad

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.