Hälsa & Fitness
Recept

Bulgurfrutti – nyttigare variant av risifrutti

Med bulgur istället för vitt ris och färska bär istället för sylt får du en riktigt god variant av risifrutti som innehåller mindre socker men mer näring.

Tid: 20 minuter + tid att svalna
Portioner: 4

Ingredienser
  • 1 dl bulgur
  • 2 dl vatten
  • 1/2 krm salt
  • 3 dl rysk yoghurt
  • 3 msk flytande honung
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl färska bär, t ex blåbär, hallon eller björnbär
  • 4 msk rostade kokoschips
Så gör du
  1. Koka bulgur, vatten och salt i en kastrull med lock på svag värme 10 till 15 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda kall bulgur med yoghurt, honung och vaniljpulver. Häll upp
    i fyra skålar.
  3. Strö över färska bär och rostade kokoschips.

Annons

Recept från Middag hela veckan av Lina Gebäck (Norstedts)

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.