2 blomkålshuvuden
4 ägg
4 dl riven ost
Pizzakrydda efter smak
3 dl pizzasås
200 g rökt kalkon/lufttorkad skinka
1. Sätt ugnen på 200°. Koka blomkålen tills den blir ordentligt mjuk, det tar några minuter.
2. Mosa den och krama ur all vätska. Blanda massan med ägget och 80 procent av osten, krydda med pizzakryddan. Krama ur vätska ännu en gång från ”degen”.
3. Forma bollar av degen och platta ut till pizzor på en plåt med bakplåtspapper penslat med lite olja.
4. Förgrädda i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut pizzorna, bred på tomatsås och toppa med resten av osten och kalkon. Sätt pizzorna i ugnen igen och grädda tills osten har smält.
INNEHÅLLER:
272 kcal
27 g protein
8 g kolhydrater
11 g fett
RECEPT FRÅN: Olgas mat (Fitnessförlaget) av Olga Rönnberg FOTO: Frida Wismar och Kristian Pohl
2 kommentarer
Lämna en kommentar Avbryt svar
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Spännande! Antar att den angivna kalorimängden är per portion? Isåfall hur många portioner är receptet beräknat för?
Det är 4 portioner, har visst missat att skriva ut det. Och den är riktigt god, rekommenderas!