Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Glutenfria blåbärsmuffins med frosting och crunch

De här muffinsen blir riktigt saftiga, och genom att dekorera dem med crunch och färskost får du både en syrlighet och ett härligt, knaprigt tuggmotstånd när du biter i dem!
De här muffinsen blir riktigt saftiga, och genom att dekorera dem med crunch och färskost får du både en syrlighet och ett härligt, knaprigt tuggmotstånd när du biter i dem!
De här muffinsen blir riktigt saftiga, och genom att dekorera dem med crunch och färskost får du både en syrlighet och ett härligt, knaprigt tuggmotstånd när du biter i dem!

Blåbärsmuffins med frosting & crunch
6–8st

100 g smör
3 ägg
150 g strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
25 g majsmjöl
25 g rismjöl
60 g majsstärkelse
20 g bovetemjöl
50 g blåbär

Till frosting:
300 g philadelphiaost
65 g florsocker
1 tsk vaniljsocker

Annons

Till crunch:
70 g glutenfria havregryn
165 g strösocker
70 g smör
1 krm salt

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker luftigt, cirka 5 minuter.
  2. Blanda alla torra ingredienser och vispa ner dem i smeten under någon minut. Tillsätt det smälta smöret under omrörning, vispa smeten slät. Vispa i blåbären så de mosas in i smeten.
  3. Fördela smeten i 6–8 stora muffinsformar och fyll dem till cirka tre fjärdedelar. Grädda i 25–30 minuter.
  4. Blanda ingredienserna till frostingen så att de bildar en jämn smet. Lägg alla ingredienser till crunchen i en kastrull eller stekpanna, och värm tills smöret smälter. Låt puttra några minuter på låg värme. Sprid ut smeten på ett bakplåtspapper och låt  svalna. Hacka crunchen i mindre bitar.
  5. Spackla muffinsen med frosting, rulla dem i crunchen och spritsa frosting på toppen.

 

Receptet kommer från Nytt fikabröd: baka gott utan gluten, skriven av Jessica Frej och Maria Blohm, utgiven på Massolit förlag.

AV: Emma Samuelsson FOTO: Christina Sundien

nytt-fikabröd

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.