Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Grön thaicurry av The Body Coach

thai

GRÖN THAICURRY 
4 portioner

Annons

2 msk kokosolja
2 stjärnanisar
1 liten aubergine, skuren i små bitar
2 msk thailändsk grön currypasta
1 burk helfet kokosmjölk à 400 ml
En näve minimajs
450 g råa jätteräkor, skalade
1–2 msk fisksås
3 limefrukter
½ knippe basilika, bladen grovhackade
½ knippe koriander, bladen grovhackade
1 grovhackad röd chili, ta bort fröna om du inte gillar stark mat

  1. Smält kokosoljan i en stor kastrull på medelhög till hög värme. Lägg i stjärnanis och aubergine och stek i en minut.
  2. Lägg i currypastan och hälften av kokosmjölken. Rör ut currypastan i mjölken och öka till högsta värmen.
  3. Häll i resten av kokosmjölken. Fyll sedan burken till hälften med kallt vatten, skvalpa runt lite och häll i kastrullen.
  4. Vänd ner minimajsen, koka upp och låt puttra i tre minuter.
  5. Lägg i räkorna och låt puttra i ytterligare två minuter tills de är rosa och helt genomkokta.
  6. Dra av kastrullen från värmen och smaka av med fisksåsen, saften från två limefrukter, örter och chili.
  7. Servera i skålar, och skär återstående lime i klyftor att pressa över.

 

Recept från: Lean in 15 av Joe Wicks, även kallad The Body Coach.
TFOTO: Maja Smend

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.