Hälsa & Fitness
Annons
Annons
PlusRecept

Halloumipytt med örtsmör och senapskräm med äpple

Portioner: 4
Tid: 30 minuter
Ugn: 225 grader

Ingredienser

Bas:

  • 800 g–1 kg potatis
  • 3 morötter
  • 1 litet blomkålshuvud
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar

Örtsmör:

Annons
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 35 g valfria frysta örter, t.ex. herbes de Provence, dill, persilja eller basilika

Topping:

  • 1 paket halloumi à 200 g i bitar
  • 1–2 dl grovhackad persilja
  •  1 påse babyspenat à 70 g
  • 1 citron, i klyftor
  • Ev. 10 råa champinjoner, rensade och i kvartar
  • Ev. 1 nypa chiliflakes
Så gör du

Bas:

  1. Dela potatis, morot och blomkål i munsbitar och placera på en klädd plåt. Du behöver inte skala potatis och morot först, men se till att du sköljer dem ordentligt.
  2. Ringla över olja, salta och peppra och   rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Ta ut plåten. Blanda smör och örter. Lägg smöret över grönsakerna och rosta ytterligare 5–10 minuter tills de har fått en fin, gyllene färg.

Topping:

  1. Stek halloumibitarna i lite olivolja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna.
  2. Ta ut plåten, strö över persiljan och lägg på halloumin. Servera med spenat, citron, senapskräm och eventuellt champinjoner och chiliflakes.

Recept från Plåtmat: grönt i en långpanna av Julia Tuvesson (Norstedts)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.