Portioner: 4
Tid: 30 minuter
Ugn: 225 grader
Ingredienser
Bas:
- 800 g–1 kg potatis
- 3 morötter
- 1 litet blomkålshuvud
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
Örtsmör:
Annons
- 50 g smör, rumsvarmt
- 35 g valfria frysta örter, t.ex. herbes de Provence, dill, persilja eller basilika
Topping:
- 1 paket halloumi à 200 g i bitar
- 1–2 dl grovhackad persilja
- 1 påse babyspenat à 70 g
- 1 citron, i klyftor
- Ev. 10 råa champinjoner, rensade och i kvartar
- Ev. 1 nypa chiliflakes
Så gör du
Bas:
- Dela potatis, morot och blomkål i munsbitar och placera på en klädd plåt. Du behöver inte skala potatis och morot först, men se till att du sköljer dem ordentligt.
- Ringla över olja, salta och peppra och rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Ta ut plåten. Blanda smör och örter. Lägg smöret över grönsakerna och rosta ytterligare 5–10 minuter tills de har fått en fin, gyllene färg.
Topping:
- Stek halloumibitarna i lite olivolja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna.
- Ta ut plåten, strö över persiljan och lägg på halloumin. Servera med spenat, citron, senapskräm och eventuellt champinjoner och chiliflakes.
Recept från Plåtmat: grönt i en långpanna av Julia Tuvesson (Norstedts)