Hälsa & Fitness
Recept

Helrostad tandoriblomkål med ris och rostade cashewnötter

Portioner: 6
Tid: 50 minuter
Ugn: 175 grader

Ingredienser

Bas

Annons
  • 2 små blomkålshuvuden à 400 g (inklusive blast)

Tandoorimarinad

  • 1 ½–2 dl naturell fet yoghurt
  • 2–3 tsk garam masala eller kofta masala
  • 2 tsk finhackad ingefära
  • 1 tsk finhackad röd chili, eller chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ lime, saft
  • Salt och svartpeppar

Topping och tillbehör

  • 2 dl rostade cashewnötter
  • 1 påse babyspenat à 70 g
  • Picklad rödlök
  • 1 knippe koriander
  • Kokt ris
  • Lime
  • Ev naanbröd

Så gör du

  1. Skölj blomkålen och ta bort blasten. Placera blomkålen på en klädd plåt. Blanda ingredienserna till tandoorimarinaden och täck blomkålen ordentligt runtom.
  2. Låt kålen stå och marinera i minst 10 minuter – men gärna längre om du har tid. Rosta i mitten av ugnen i cirka 40 minuter beroende på hur stora blomkålshuvudena är.
  3. Känn på kålen med en sticka för att kontrollera att den är mjuk inuti. Topping och tillbehör Skär upp blomkålen och toppa med cashewnötter, spenat, picklad rödlök och koriander. Servera med ris, lime och eventuellt naanbröd.

Recept: Plåtmat: grönt i en långpanna av Julia Tuvesson ges ut av Norstedts. 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.