Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Heta räknudlar

En enkel och god rätt med asiatiska smaker.

Räknudlarna:
Cirka 2 portioner

Annons
  • Marinera 340 gram skalade och rensade räkor med 3 matskedar rivet citrongräs, 2 finhackade vitlöksklyftor och 2 matskedar vegetabilisk olja i minst en timme.
  • När de marinerade räkorna är redo att tillagas hettar du upp 1 matsked olja i en het wokpanna och steker dem i 3-4 minuter.
  • Koka samtidigt 85 g nudlar enligt instruktionerna på förpackningen. Toppa med 3 tsk finhackad mynta, 2 vårlöksstjälkar som har skivats fint på diagonaken och 1 tunt skivad röd chili (ta bort kärnorna om du önskar mindre hetta). Servera med nuoc cham-såsen (recept hittar du nedan).

Nuoc cham-sås:

  • Blanda 120 ml fisksås, 120 ml risvinäger, 120 ml limejuice, 65 g socker och 4 finhackade vitlöksklyftor i en burk eller behållare.
  • Såsen kan förvaras i kylskåp i upp till två veckor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.