En enkel och god rätt med asiatiska smaker.
Räknudlarna:
Cirka 2 portioner
Annons
- Marinera 340 gram skalade och rensade räkor med 3 matskedar rivet citrongräs, 2 finhackade vitlöksklyftor och 2 matskedar vegetabilisk olja i minst en timme.
- När de marinerade räkorna är redo att tillagas hettar du upp 1 matsked olja i en het wokpanna och steker dem i 3-4 minuter.
- Koka samtidigt 85 g nudlar enligt instruktionerna på förpackningen. Toppa med 3 tsk finhackad mynta, 2 vårlöksstjälkar som har skivats fint på diagonaken och 1 tunt skivad röd chili (ta bort kärnorna om du önskar mindre hetta). Servera med nuoc cham-såsen (recept hittar du nedan).
Nuoc cham-sås:
- Blanda 120 ml fisksås, 120 ml risvinäger, 120 ml limejuice, 65 g socker och 4 finhackade vitlöksklyftor i en burk eller behållare.
- Såsen kan förvaras i kylskåp i upp till två veckor.