Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Kyckling med pesto och chiliris

4 personer

Ingredienser:

Annons
  • 4 kycklingfiléer
  • Salt och peppar
  • 200 g cocktailtomater, gärna i olika färger
  • 2 msk olivolja

Pesto:

  • 50 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • Till servering
  • Kokt vildris
  • Ev finhackad chili

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna på hälften, salta och peppra och lägg tillsammans med tomater på en plåt eller i en ugnssäker form, ringla över olivolja.
  2. Hacka pinjenötterna. Blanda med basilika, vitlök och olja i en skål. Tillsätt osten och blanda ordentligt.
  3. Servera kycklingen med pesto. Finhacka chili och blanda med riset.

AV: Emma Samuelsson.  FOTO: Ulrika Pousette
Recepten är hämtade från Simon Skölds Mat för latmaskar (Bonnier Fakta).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.