4 personer
Ingredienser:
Annons
- 4 kycklingfiléer
- Salt och peppar
- 200 g cocktailtomater, gärna i olika färger
- 2 msk olivolja
Pesto:
- 50 g pinjenötter
- 1 kruka basilika
- 1 finriven vitlöksklyfta
- ½ dl olivolja
- 1 dl riven parmesanost
- Till servering
- Kokt vildris
- Ev finhackad chili
Så gör du:
- Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna på hälften, salta och peppra och lägg tillsammans med tomater på en plåt eller i en ugnssäker form, ringla över olivolja.
- Hacka pinjenötterna. Blanda med basilika, vitlök och olja i en skål. Tillsätt osten och blanda ordentligt.
- Servera kycklingen med pesto. Finhacka chili och blanda med riset.
AV: Emma Samuelsson. FOTO: Ulrika Pousette
Recepten är hämtade från Simon Skölds Mat för latmaskar (Bonnier Fakta).