Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Matig sallad med mycket näring och det spännande kornet på modet – farro.

Powersallad

Vällagad, hälsosam mat av naturliga och närproducerade råvaror är hälsobloggaren och ganska nyligen yogafrälsta Marita Karlsons signum. 

Recept: Powersallad

Annons

3 dl farro (spelt)
½ dl hackad persilja, mejram och gräslök, blandade
2 msk citronjuice
3 msk olivolja
½ dl hasselnötter
2 nävar gula och röda körsbärstomater
1 avokado
1 stor näve rucola
Havssalt och svartpeppar

1 Koka farron i 9 deciliter vatten tills grynen är mjuka. Skölj och låt svalna. Finhacka persilja, mejram och gräslök. Blanda citron, olivolja, havssalt och svartpeppar i en skål och rör ner örterna. Sätt dressingen åt sidan. 

2 Rosta hasselnötterna i ugnen i 200 grader i 10 till 15 minuter tills de har fått lite färg. Under tiden, halvera tomaterna och tärna avokadon. Blanda farro, nötter, tomater, avokado och rucola i en stor skål. Häll över dressingen och rör om försiktigt.

Maritas kommentar: En matig, enkel, god sallad med mycket näring och det spännande kornet på modet – farro.

Av Emma Samuelsson Foto Stephanie Bjelkstam

Superhälsa!-omslag
Receptet är hämtat ur Marita Karlssons bok Superhälsa! som ges ut av Norstedts.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.