Vällagad, hälsosam mat av naturliga och närproducerade råvaror är hälsobloggaren och ganska nyligen yogafrälsta Marita Karlsons signum.
Recept: Powersallad
3 dl farro (spelt)
½ dl hackad persilja, mejram och gräslök, blandade
2 msk citronjuice
3 msk olivolja
½ dl hasselnötter
2 nävar gula och röda körsbärstomater
1 avokado
1 stor näve rucola
Havssalt och svartpeppar
1 Koka farron i 9 deciliter vatten tills grynen är mjuka. Skölj och låt svalna. Finhacka persilja, mejram och gräslök. Blanda citron, olivolja, havssalt och svartpeppar i en skål och rör ner örterna. Sätt dressingen åt sidan.
2 Rosta hasselnötterna i ugnen i 200 grader i 10 till 15 minuter tills de har fått lite färg. Under tiden, halvera tomaterna och tärna avokadon. Blanda farro, nötter, tomater, avokado och rucola i en stor skål. Häll över dressingen och rör om försiktigt.
Maritas kommentar: En matig, enkel, god sallad med mycket näring och det spännande kornet på modet – farro.
Av Emma Samuelsson Foto Stephanie Bjelkstam