Ett enkelt och nyttigt bröd från stjärnkocken Jonas Lundgren, som bara innehåller naturliga ingredienser och massvis av hälsosamma fröer och nötter. Receptet räcker till en limpa.
Ingredienser:
Annons
- 100 g pekannötter
- 100 g hasselnötter
- 100 g cashewnötter
- 100 g krossade linfrön
- 150 g pumpakärnor
- 100 g solrosfrön
- 50 g chiafrön
- 100 g skalade sesamfrön
- 1 tsk salt
- 100 g kallpressad rapsolja eller smält kokosolja
- 6 ägg
Så gör du:
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg nötter, linfrön, pumpakärnor och solrosfrön i en bunke. Blanda ner salt, olja och ägg och rör ihop ordentligt.
- Klä en brödform med bakplåtspapper och häll ner smeten. Strö över chia- och sesamfrön.
- Grädda mitt i ugnen i 50 till 60 minuter. Låt svalna på galler innan du skär i brödet.
TIPS!
Detta recept kan varieras nästan hur som helst. Gör en skafferirensning och använd de nötter och frön du har hemma. Eller tillsätt honung och torkade frukter så har du ett perfekt fruktbröd.
Recept från stjärnkocken Jonas Lundgrens nya kokbok Jonas paleokök, som ges ut av Fitnessförlaget.