En proteinrik variant av de traditionella rårakorna från Olga Rönnberg.
1 portion
Ingredienser:
- 150 g potatis
- 1 tsk olivolja
- 30 g grovriven ost
- 1/2 dl keso
- 100 g kallrökt lax
- En näve dill (valfritt)
- Salt efter smak
Så gör du:
- Skala och grovriv potatisen. Hetta upp en stekpanna med olja i, klicka ner 1 deciliter av den rivna potatisen i tre rårakor. (Du behöver inte krama ur vätskan.)
- Platta till lite försiktigt och lägg på lite ost och toppa med lite mer potatis. Tryck till så att det blir 3 jämna plättar.
- Servera rårakorna varma med keso och lax och toppa med dill.
Innehåller:
485 kcal
39 g protein
25 g kolhydrater
23 g fett
Annons
Recept från Olgas mat (Fitnessförlaget) av Olga Rönnberg.