Börjar havregryn, vatten och salt kännas som en enformig kombination? Testa våra nya spännande varianter på denna nyttiga och goda, men lite trista, frukosträtt!
AVOKADOGRÖT MED SWEET CHILI-SYLT
Avokado och gröt kan låta som en udda kombination, men citronsaften och sweet chili-sylten lyfter smakerna och skapar en perfekt balans.
Annons
2–3 portioner
Sweet chili-sylt
½ röd chilifrukt
2 msk honung
Gröt
125 g havregyn
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
Färskpressad citronsaft
Topping
1 mogen avokado
- Börja med sweet chili-sylten. Kärna ur chilifrukten och skär den i tunna strimlor. Lägg dessa i en kastrull tillsammans med honungen och tillaga på medelhög värme i fem minuter eller tills konsistensen blivit syltliknande.
- Fortsätt med gröten. Tillsätt alla ingredienser i en kastrull och koka på medelhög värme i 5–10 minuter.
- Dela avokadon på mitten, gröp ur halvorna och ta bort kärnan. Skär halvorna i tunna skivor. Sleva upp gröten i skålar och toppa med avokado och sweet chili-sylt.
AV: Mary Comber och Olof Jisborg FOTO: Jacqui Melville