Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Rödbetsquinoa med kyckling

rödbetssallad

Härligt recept från boken Matiga sallader av Caroline Hofberg som ges ut på Norstedts. Caroline är en flitig matskribent och har gett ut flera prisade kokböcker!

4 portioner 

Annons

ca 400 g rödbetor
2 dl quinoa
5 dl hönsbuljong
400 g kycklinglårfilé
Smör
Flingsalt
Nymald peppar
300 g getost (chèvre)
250 g kesella
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 skivad rödlök
50 g rucola
75 g valnötter

1. Skala och skär rödbetorna i centimeterstora bitar. Koka quinoa och rödbetor i buljong, cirka 15 minuter. Låt ånga av.

2. Stek kycklingen i smör. Krydda med salt och peppar. Håll varmt under folie. Smula osten.

3. Blanda hälften av osten med kesella. Blanda quinoa, olivolja, citron, lök, rucola och nötter. Smaka av med salt och peppar.

4. Toppa med skivad kyckling och smula över resten av osten. Servera salladen med ostcrèmen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.