4 personer
Ingredienser:
Annons
- 500 g lax
- 3 msk olivolja
- Skal från 1 citron
- ½ kruka dill
- 2 dl crème fraiche
- 1 isbergssalladshuvud
- 1 rödlök
- 4 portioner råris
Så gör du:
- Hacka laxen i små bitar, nästan till ett mos, forma till bollar. Tryck ut bollarna till biffar, cirka 5 centimeter i diameter, i en panna. Stek i olja till fin gyllenbrun färg.
- Blanda finrivet citronskal, finhackad dill och crème fraiche tillsammans i en skål och låt såsen stå framme till servering. Lägg isbergssalladen i vatten, ta sedan loss stora blad.
- Skala rödlöken och skiva tunt, lägg i kallt vatten så att löksmaken mildras. Komponera burgare med biffar, lök och sås som läggs mellan salladsblad. Servera med kokt råris till.
FOTO: Ulrika Pousette
Recepten är hämtade från Simon Skölds Mat för latmaskar (Bonnier Fakta).