Hälsa & Fitness
Recept

Smaskiga laxburgare i salladsblad

4 personer

Ingredienser:

Annons
  • 500 g lax
  • 3 msk olivolja
  • Skal från 1 citron
  • ½ kruka dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 rödlök
  • 4 portioner råris

Så gör du:

  1. Hacka laxen i små bitar, nästan till ett mos, forma till bollar. Tryck ut bollarna till biffar, cirka 5 centimeter i diameter, i en panna. Stek i olja till fin gyllenbrun färg.
  2. Blanda finrivet citronskal, finhackad dill och crème fraiche tillsammans i en skål och låt såsen stå framme till servering. Lägg isbergssalladen i vatten, ta sedan loss stora blad.
  3. Skala rödlöken och skiva tunt, lägg i kallt vatten så att löksmaken mildras. Komponera burgare med biffar, lök och sås som läggs mellan salladsblad. Servera med kokt råris till.

FOTO: Ulrika Pousette
Recepten är hämtade från Simon Skölds Mat för latmaskar (Bonnier Fakta).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.