Hälsa & Fitness
Recept

Snabb dessertpizza med hasselnötskräm och jordgubbar

Portioner: 6

Tid: 30 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Bas:

Annons
  • 1 paket färsk smördeg à 250 g eller 200 g tinade smördegsrutor

Sås:

  • 1 dl Nutella
  • 150 g mascarpone

Topping:

  • 500 g jordgubbar, tunt skivade
  • ½–1 dl rostad flagad mandel

Så gör du

Bas:

  • Lägg ut smördegen på en klädd plåt och baka högt upp i ugnen och tills kanterna är gyllene, cirka 15 minuter.

Sås:

  • Blanda Nutella och mascarpone.

Topping:

  • Låt smördegen svalna en aning. Bred på ett rikligt lager Nutellakräm över smördegen. Toppa med jordgubbar och mandel.

Recept från Plåtmat: grönt i en långpanna av Julia Tuvesson (Norstedts)

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.