Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Snabbt, grönt och gott!

Grön thaisoppa med kokosgrädde och rostad lök
4 portioner

Annons
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk grön currypasta
  • 300 g gröna ärtor, frysta
  • 500 g broccolibuketter, frysta
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • ca 6 dl vatten
  • 1 burk kokosgrädde, ca 400 g
  • 1 lime
  • 2 msk vit miso
  • Rapsolja till stekning
  • Thaibasilika, koriander och rostad lök till garnering
  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs den gula löken mjuk i olja i en kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter under omrörning. Tillsätt vitlöken, ingefäran och currypastan. Mängden currypasta beror på hur stark den är och hur het du vill ha soppan. Höj värmen och fräs i ytterligare 2 minuter under omrörning.
  2. Lägg undan cirka 1 dl ärtor till serveringen. Blanda ner resten av ärtorna, broccolin, fond och vatten i kastrullen. Vispa runt i burken med kokosgrädde och häll i tre fjärdedelar. Låt soppan koka utan lock på medelvärme i 10–15 minuter tills grön-
    sakerna är helt mjuka.
  3. Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Späd med vatten om du tycker att den är för tjock. Pressa saften ur halva limen. Smaka av soppan med limesaft och miso. Häll upp soppan i skålar, ringla över resten av kokosgrädden och strö på örter och rostad lök. Skär resten av limen i klyftor och servera till.

FOTO: Lennart Weibull
Recepten är hämtade ur Vego på 30 minuter av Ylva Bergqvist (Bonnier Fakta).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.