En ny variant av tacos med krispiga blomkålsbollar!
Tid: 45 minuter
Antal portioner: 4
Ingredienser
Cauliflower fritters:
- 500 g blomkål, skivad
- 2 dl ströbröd
- 1 msk lökpulver
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 ägg
- 200 g riven hårdost
- 1 tsk salt
- ca 2 dl pankoströbröd
- Rapsolja till stekning
Mango- och avokadosalsa:
Annons
- 250 g körsbärstomater, klyftade
- 250 g tärnad mango, fryst och tinad eller färsk
- 1 avokado, tärnad
- 125 g salladslök, finstrimlad
- 1 knippe bladpersilja (50 g),grovhackad
- 1 kruka koriander, grovhackad
- 1 röd chili, finhackad
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 2 msk olivolja
Lime- och ingefärsmajo:
- 1 dl majonnäs, köpt eller hemgjord
- 2 msk finriven ingefära
- 1 lime, finrivet skal
Till servering:
- 8 små tortillabröd
Så gör du
- Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten 5 till 6 minuter. Ta upp blomkålen och mosa den med en potatisstöt i en bunke.
- Blanda ner ströbröd, lökpulver, vitlök, ägg, riven ost och salt. Blanda blomkålssmeten väl och forma till cirka 25 bollar och rulla dem i pankoströbröd.
- Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek bollarna runt om på medelvärme tills de är gyllengula, 4 till 6 minuter.
- Gör lime- och ingefärsmajon genom att blanda majonnäs med ingefära och limeskal i en skål.
- Blanda alla ingredienserna till mango- och avokadosalladen i en skål.
- Fyll tortillabröden med cauliflower fritters, mango- och avokadosallad och lime- och ingefärsmajo.
Recept från Middag hela veckan av Lina Gebäck (Norstedts)