Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Tacos med krispig blomkål

En ny variant av tacos med krispiga blomkålsbollar!

Tid: 45 minuter
Antal portioner: 4

Ingredienser

Cauliflower fritters:

  • 500 g blomkål, skivad
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk lökpulver
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 ägg
  • 200 g riven hårdost
  • 1 tsk salt
  • ca 2 dl pankoströbröd
  • Rapsolja till stekning

Mango- och avokadosalsa:

Annons
  • 250 g körsbärstomater, klyftade
  • 250 g tärnad mango, fryst och tinad eller färsk
  • 1 avokado, tärnad
  • 125 g salladslök, finstrimlad
  • 1 knippe bladpersilja (50 g),grovhackad
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja

Lime- och ingefärsmajo:

  • 1 dl majonnäs, köpt eller hemgjord
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 lime, finrivet skal

Till servering:

  • 8 små tortillabröd
Så gör du
  1. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten 5 till 6 minuter. Ta upp blomkålen och mosa den med en potatisstöt i en bunke.
  2. Blanda ner ströbröd, lökpulver, vitlök, ägg, riven ost och salt. Blanda blomkålssmeten väl och forma till cirka 25 bollar och rulla dem i pankoströbröd.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek bollarna runt om på medelvärme tills de är gyllengula, 4 till 6 minuter.
  4. Gör lime- och ingefärsmajon genom att blanda majonnäs med ingefära och limeskal i en skål.
  5. Blanda alla ingredienserna till mango- och avokadosalladen i en skål.
  6. Fyll tortillabröden med cauliflower fritters, mango- och avokadosallad och lime- och ingefärsmajo.

Recept från Middag hela veckan av Lina Gebäck (Norstedts)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.