Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Skönhet

Selma Spa: Adrenalin och relax i perfekt kombo

Selma Spa: Adrenalin och relax i perfekt kombo

140582_selma_spa_hotellet

Hälsa & Fitness besöker ett av Sveriges främsta träningsspan, utnyttjar relaxavdelningen till fullo och passar även på att upptäcka de natursköna omgivningarna i värmländska Sunne. 

Inte långt från nobelpristagaren Selma Lagerlöfs Mårbacka ligger hotellet som bär den världsberömda författarinnans förnamn. Det går inte att missa den avlånga, ståtliga byggnaden, som vackert breder ut sig i den värmländska naturen, mitt bland kulturella utflyktsmål och adrenalinpumpande motionsbanor. När Hälsa & Fitness äntligen anländer till hotellet och får sträcka på benen efter några timmars bilfärd, möts vi upp av glatt välkomnande personal i en modernt och i naturnära material inredd lobby.

Hotellet: Selma Spa är ett av Nordens största spahotell som också ligger i framkant när det gäller träning och friskvård. Här satsas mycket på gruppträning liksom olika former av aktiviteter i de natursköna omgivningarna, och konceptet ”Mjölksyra & Champagne” (det vill säga puls och adrenalin i förening med relax och lyxig avkoppling) genomsyrar atmosfären på anläggningen. Stora delar av hotellet har nyligen renoverats och samtliga hotellets 184 rum har fin utsikt över sjön Fryken.

Spa: I spaavdelningen kan du utnyttja olika tempererade pooler, både inomhus och utomhus, samt sitta i torrbastu, ångbastu, örtbastu och/eller ett kalarium (en svalare bastu). Prova gärna att göra någon basturitual, antingen ”God Morgon Energi” eller ”God Kväll Relax”. En basturitual kostar 245 kronor och tar cirka två timmar i anspråk. Här ingår bad i bubbelpool, skrubb, hårinpackning och ansiktsmask med ekologiska produkter samt ångbad, ört- och torrbastu. Du som bor på hotellet har fritt inträde till spaet, men även du som bara vill stanna till för en dag kan utnyttja något av dagspapaketen (från 450 kronor/person).

Annons

Behandlingar: Behandlingsutbudet utgör också det ett av Nordens största. Du kan välja mellan omkring 40 olika behandlingar för ansiktet och kroppen, samt boka in dig på flera olika sorters massage, hand- och fotvård eller kurbad. Nya behandlingspaketet Champagne & Mjölksyra är en kroppsbehandling som inleds med peeling följt av massage, inpackning och bubbelbad. Med dig hem får du en ask med lyxiga produkter (pris från 1 895 kr). Om du går eller nyss har gått i väntans tider finns en avslappnande behandling för gravida eller nyblivna mammor, med ansiktsrengöring, mask, kroppspeeling, massage, inpackning samt ett eget produktpaket (från 1 295 kr).

Träning: Träning inne och ute, i vått och torrt, hårt eller lugnt spelar ingen roll – men tränas ska det när man besöker Selma Spa! Hotellet har gym med maskiner och fria vikter, ett brett utbud av olika gruppträningspass (här hålls omkring åtta instruktörsledda pass per dag under temat ”puls, adrenalin och balans”). Självklart ligger det nära till hands för dig som gillar cykling, löpning eller skidor att beroende på årstid utnyttja omgivningarnas motionsspår. Ge dig ut på en vandring eller upptäcktsfärd till fots, eller låt hjärtat jobba riktigt ordentligt i löpspåret som vi minst sagt skulle beskriva som backigt! Håll också utkik på hemsidan för paketerbjudanden om tränings- eller särskilda yogahelger.

Mat & Dryck: I den nya stora matsalen Restaurang Smak serveras frukostbuffé (till stora delar ekologisk) på morgonen, och här kan också konferenser och större sällskap äta under vistelsen. I anslutning till lobbyn och bara en glasvägg från poolen serveras lunch och middag i den mysiga Loungen. Här kan du välja mellan en rad olika rätter, eller bara sitta ner och njuta av en kaffe eller ett glas färskpressad juice. Eftersom vi besöker hotellet under en särskild träningshelg (mer om detta på sidorna 126-127) serveras vi lunch samt trerätters middag i restaurangen, där menyn ofta består av fisk, fågel och vegetarisk mat. Efter en hel förmiddag med intensiv träning smakar också hotellets ”världsberömda” äppelpaj med vaniljsås inte helt fel.

Vem bör åka: Selma Spa är barnfritt (upp till 16 år) förutom på särskilda helger och under lov (se mer info på hemsidan). Detta gäller spaavdelningen, där det helt enkelt inte finns särskilt många aktiviteter för de små normalt sett, men barn är givetvis välkomna på hotellet när som helst. I det dagliga klientelet finns såväl konferensgäster, tjej/grabbgäng och kärlekspar bland besökarna, eller åk dit på egen hand och njut av träningspass, lite egentid i spaet, långa promenader och god mat.

Prisexempel: Ett spapaket med övernattning, frukost, inträde till spaet och fria träningspass kostar från 945 kronor/person med del i dubbelrum (varierar efter säsong). Ett helpensionspaket ligger på 1 524 kronor/person. Håll utkik efter förmånliga paketerbjudanden på hemsidan!

För mer info besök selmaspa.se

 

 

AV: Emma Samuelsson

 
 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.