Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Skönhet

Skydda huden i vinter

Förekom stramande och irriterad hud med hjälp av vår guide till vinterhudvård.
Förekom stramande och irriterad hud med hjälp av vår guide till vinterhudvård.

Mycket träning och duschande varje dag sliter på både håret och huden, och så här års är det inte ovanligt att hyn blir både torr och fnasig.  

Precis som du investerar i tjockare funktionsplagg inför din uteträning vintertid så behöver du skydda huden om du ska ge dig ut och springa en kylig kväll. Om det inte räcker med en tunn tröja och ett par tights för att du inte ska frysa om kroppen, då är det skydd som du ger huden under sommarhalvåret inte heller tillräckligt. Nu när temperaturen utomhus dalar gäller det att anpassa hudvårdsrutinen efter detta, och välja produkter som gör huden så lite känslig och skör som möjligt. ”UV-skydd och produkter som hjälper huden att stå emot kyla, blåst och föroreningar är bra när man tränar utomhus och vintersportar”, säger hudterapeuten Rachael Eckel.

VÅRDA TORR HUD 
Om du upplever att din hud blir extra känslig så här års kan det vara idé att byta till en lite fetare nattkräm, samt använda en närande ansiktsmask en eller ett par gånger i veckan. ”Titta efter produkter med hyaluronsyra, ceramider, glycerin och mjölksyra, som hjälper huden att kapsla in fukt och optimerar dess naturliga fuktbalans. Glöm heller inte solskyddet vintertid, både soliga dagar i backen och på en eventuell utlandsresa. ”En känslig och irriterad hud är ännu mer känslig för UV-ljus, så packa ett solskydd med hög SPF och antioxidativa ingredienser.”

REDAKTIONENS TIPS
Spana in de här mirakelgörarna mot torr och känslig hud.

Annons

1. Dermalogica UltraCalming Cleanser, 390 kr, skincity.se
En rengöringsgel som lugnar och återfuktar huden samtidigt som den ökar dess motståndskraft och dämpar irritation. Kan användas även av dig som är känslig kring ögonområdet eller har problem med akne och eksem.

2. Sophie la Girafe Protection Cream, 169 kr, jollyroom.se
Lika bra för bebisen som för din utsatta och känsliga hud så här års! Den här ekocertifierade krämen skyddar huden mot irritation och skador orsakade av vind och temperaturväxlingar och är även skön att applicera på nariga händer och armbågar.

3. Nimue Melano Fade Mask, 348 kr, nimue.se
Ansiktsmask som återfuktar och jämnar ut hudtonen, samtidigt som den motverkar torrhet och förbättrar hudens struktur. Använd dock endast den här masken på kvällen, och applicera minst solskyddsfaktor 40 i ansiktet dagtid.

4. Criolla Skin Balm, 395 kr, criolla.se
Den här naturliga krämen innehåller 40 procent stomjölk, ringblomma och färsk aloe vera, som lindrar och läker vinterhud med torra partier. Innehåller ekologiska råvaror och är helt utan vatten, vilket gör dem perfekta för en problemhy vintertid.

5. Nivea Repair & Care SOS Hand Balm, 40 kr, Åhléns
Niveas handkräm motverkar stramhet samt lugnar och återfuktar huden i upp till 24 timmar – ett måste i handväskan (och i träningsbagen) i vinter!

6. ACO Canoderm 500 g, 254 kr, Apoteket
En känslig hud som får utstå mycket kan drabbas av kliande atopiska eksem, den allra vanligaste formen som drabbar många med torr hud. Nyheten Canoderm från ACO lindrar och stärker hudbarriären, samt minskar risken för att eksemen ska komma tillbaka.

AV: Yanar Alkayat och Emma Samuelsson FOTO: Thinkstock

hy_produkter

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.