Annons
Annons

3 vanliga dietmisstag

Kost 7 Jul 2017

 

Undvik de här vanliga fällorna för att göra det enklare att äta nyttigt.

  1. Vi vill för mycket för snabbt
    Många dieter utlovar fantastiska resultat på kort tid. Detta leder till att vi sätter upp orealistiska mål, och att vi känner oss misslyckade när vi inte klarar att nå dem. Men genom att vara snällare mot oss själva och sluta skynda är chansen större att lyckas.
  1. Vi tvingar oss att äta dietmat
    Och så blir vi deppiga för att vi inte gillar maten vi äter, vilket riskerar att leda till att vi struntar i att äta nyttigt över huvud taget. Du kan vara hälsosam utan att äta broccoli och torsk varje dag, och du behöver inte tvinga i dig några äckliga drycker för att komma i form. Det finns så mycket godare mat du kan äta och samtidigt få i dig all näring du behöver, så hitta dina hälsosamma favoriter istället för att tvinga i dig något äckligt.
  1. Vi tror att mat är dåligt
    Oavsett vilken storlek vi har förtjänar vi och behöver mat; när vi tänker på maten som ”bra” eller ”dåligt” bestraffar vi oss själva när vi äter. Detta riskerar att leda till ett ohälsosamt förhållande till mat, och kan resultera i hetsätning och ätstörningar. Därför är det viktigt att påminna oss om att mat är något bra som vi behöver äta.

TEXT: Louise Pyne och Sara Dahlström FOTO: Shutterstock

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.