Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Grilla veganskt: supergod Dallasburgare

dallasburgare

Dallasburgare
4 portioner

Burgaren
1½ dl valnötter
½ dl havregryn
2 burkar svarta bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsstärkelse
1 msk sojasås
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad koriander
1 tsk senapspulver
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja att pensla med

Annons

Dallassallad
200 g vitkål
1 morot
1 syrligt grönt äpple
1 rödlök
1 dl krossad ananas
1½ dl majonnäs, t.ex. äggfri
Salt
Svartpeppar

Till servering
4 hamburgerbröd
Skivad saltgurka
Rostad lök

Burgare
1. Mixa valnötter och havregryn i en matberedare. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten.
2. Låt rinna av och släng ner i matberedaren. Mixa till en hyfsat slät puré. Skrapa sedan ner i en skål.
3. Hacka den gula löken och vitlöksklyftan fint. Vänd ner i bönröran tillsammans med majsstärkelse, sojasås, paprikapulver, oregano, koriander, senapspulver, spiskummin, salt och svartpeppar.
4. Forma till fyra biffar och pensla med olivolja. Lägg på grillen tills de får en fin yta.

Sallad
1. Strimla vitkålen och riv moroten grovt. Hacka äpple och rödlök fint.
2. Blanda ihop vitkål, morot, äpple, rödlök, krossad ananas, majonnäs, salt och svartpeppar i en skål. Grilla bröden lätt. Fyll med de nygrillade burgarna och toppa med Dallassallad, skivad saltgurka och rostad lök.

Receptet är hämtat från: Vegan BBQ av Mattias Kristiansson (Massolit Förlag) kan du köpa på akademibokhandeln.se för 229 kronor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.