Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HälsaPromotion

3 tips för att få barnen att röra på sig mer

I annonssamarbete med Abilica

Tycker du dina barn är för inaktiva? Här är tre tips som får dem att röra på sig mer.

1. Gör rörelse till en naturlig del av vardagen

För att öka barnens lust till att röra på sig är det viktigt att inte göra det till en separat del av livet, utan något som kan göras var som helst när lusten faller in. Ett bra sätt att uppnå det är att inkorporera redskap som lockar till rörelse i inredningen, så att du inte behöver plocka fram det varje gång.

Och nej, det betyder inte att ditt hem behöver förvandlas till ett gym. Alla redskapen i Abilica Active är gjorda i naturnära färger och är designade för att smälta in i det stilrena skaninaviska hemmet. Kolla till exempel in de här ringarna som både passar in i hemmet och lockar till rörelse.

2. Gör aktiv rörelse till en lek

Sluta tänka på rörelse som ”träning”, och börja se på det som en lek. Det finns många metoder du kan använda för att göra aktiviteterna lekfulla och roliga. Varför inte anordna en tävling, där hela familjen till exempel försöker stå på händer så länge som möjligt?

Abilica Active har dessutom tagit fram flera redskap som hjälper dig med att göra den aktiva rörelsen till en lek. Med den här mattan från Abilica Active kan ni till exempel pussla ihop en egen hopphage – det innebär att barnet får öva på siffrorna när ni pusslar ihop den, och höjer pulsen när ni hoppar i den.

Annons

Eller varför inte testa den här balansbrädan som har en inbyggd labyrint? Genom att balansera på brädan i olika vinklar får du kulan att röra sig genom labyrinten till målet – du har alltså kul samtidigt som du förbättrar balansen, aktiverar hela kroppen och övar upp koncentrationsförmågan.

3. Rör på er tillsammans

Det finns två stora fördelar med att röra på dig tillsammans med dina barn: barnen kommer tycka det är roligare, och du höjer pulsen på köpet! Peprapporten från 2019 visar dessutom att barn till aktiva föräldrar tenderar att röra på sig mer. Och det behöver inte vara svårt att göra det på ett kul och samtidigt effektivt sätt.

Med den här gymbollen kommer du till exempel aktivera magmusklerna och öva upp balansen, och det är stor sannolikhet att ditt barn kommer tycka det är kul att studsa och rulla runt på den.

Eller varför inte hoppa hopprep tillsammans? Det är en klassisk lek som de flesta barnen gillar, men det ger dessutom riktigt bra träning för hela flåset.

Kort sagt: det finns massvis av kul möjligheter för dig som vill att de små där hemma ska bli mer aktiva – och med Abilica Active är det enklare än någonsin! Klicka in dig här för att se hela kollektionen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.