Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Citronrostad kyckling med rotsaker

4 personer

Ingredienser:

Annons
  • 1 kg kycklingben
  • 2+2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • Salt och peppar
  • 200 g rödbetor
  • 200 g morötter
  • 2 rödlökar
  • 2–3 dl turkisk yoghurt

Till servering:

  • Kokt bulgur eller couscous

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Pressa vitlöken och pressa in lite av den under skinnet på kycklingen. Finriv citron och pressa ur juicen. Massera in kycklingbenen. Salta och peppra.
  2. Skala och dela rödbetor, morötter och rödlök grovt, lägg på plåt tillsammans med kycklingbenen. Salta och peppra. Ugnsbaka kyckling och grönsaker cirka 30 minuter i ugn, rör några gånger under tiden.
  3. Blanda turkisk yoghurt med finriven vitlök, salta och peppra.
  4. När kycklingen är helt genomstekt, ta ut ur ugnen och servera med vitlökssås och eventuellt kokt bulgur eller couscous.

AV: Emma Samuelsson.  FOTO: Ulrika Pousette
Recepten är hämtade från Simon Skölds Mat för latmaskar (Bonnier Fakta).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.