4 personer
Ingredienser:
Annons
- 1 kg kycklingben
- 2+2 vitlöksklyftor
- 1 citron
- Salt och peppar
- 200 g rödbetor
- 200 g morötter
- 2 rödlökar
- 2–3 dl turkisk yoghurt
Till servering:
- Kokt bulgur eller couscous
Så gör du:
- Sätt ugnen på 225 grader. Pressa vitlöken och pressa in lite av den under skinnet på kycklingen. Finriv citron och pressa ur juicen. Massera in kycklingbenen. Salta och peppra.
- Skala och dela rödbetor, morötter och rödlök grovt, lägg på plåt tillsammans med kycklingbenen. Salta och peppra. Ugnsbaka kyckling och grönsaker cirka 30 minuter i ugn, rör några gånger under tiden.
- Blanda turkisk yoghurt med finriven vitlök, salta och peppra.
- När kycklingen är helt genomstekt, ta ut ur ugnen och servera med vitlökssås och eventuellt kokt bulgur eller couscous.
AV: Emma Samuelsson. FOTO: Ulrika Pousette
Recepten är hämtade från Simon Skölds Mat för latmaskar (Bonnier Fakta).