Annons
Annons

Smaskiga laxburgare i salladsblad

Recept 9 Maj

4 personer

Ingredienser:

  • 500 g lax
  • 3 msk olivolja
  • Skal från 1 citron
  • ½ kruka dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 rödlök
  • 4 portioner råris

Så gör du:

  1. Hacka laxen i små bitar, nästan till ett mos, forma till bollar. Tryck ut bollarna till biffar, cirka 5 centimeter i diameter, i en panna. Stek i olja till fin gyllenbrun färg.
  2. Blanda finrivet citronskal, finhackad dill och crème fraiche tillsammans i en skål och låt såsen stå framme till servering. Lägg isbergssalladen i vatten, ta sedan loss stora blad.
  3. Skala rödlöken och skiva tunt, lägg i kallt vatten så att löksmaken mildras. Komponera burgare med biffar, lök och sås som läggs mellan salladsblad. Servera med kokt råris till.

FOTO: Ulrika Pousette
Recepten är hämtade från Simon Skölds Mat för latmaskar (Bonnier Fakta).

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.