Annons
Annons

5 anledningar till att vi ÄLSKAR träning

Träning 14 Feb

Alla hjärtans dag är till för att fira det vi älskar – och vi älskar träning! Här är fem av många anledningar till det.

1. Endorfiner
Att du känner dig extra glad efter ett träningspass beror inte bara på att du är nöjd över dig själv – träningen i sig leder till att må bra-hormonet endorfin utsöndras. Forskning har till exempel visat att 45 minuter högintensiv löpning motsvarar samma smärthämning som 10 mg morfin.

2. Förbättrat självförtroende
När du tar dig till gymmet eller ut på löparbanan regelbundet kommer du bli bättre och bättre – och när du märker att du utvecklas och kan springa snabbare eller lyfta tyngre än någonsin kommer du känna dig riktigt nöjd över dig själv. Resultaten? En självförtroendeboost som heter duga.

3. Hälsoeffekter
Att träning innebär massvis av hälsoeffekter kommer troligtvis inte som en nyhet för någon. Vi kan inte ens lista alla effekterna, men bland annat minskas risken för att dö i förtid, att drabbas av cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, depression, diabetes typ 2 och mycket mer. En riktig mirakelmedicin alltså!

4. Smartare
Du kanske inte tror att du har tid att träna för att du har så mycket jobb att genomföra – men det är just då du borde träna som mest. Som du kan läsa i vår intervju med Anders Hansen här så kan träning bland annat förbättra kreativiteten med 60 procent och hjälpa oss att prestera bättre på jobbet och i skolan.

5. Utseendet
Ja, vi kan inte förneka att vi också gillar när träningen syns på utsidan också – hur spännande är det inte när man ser en ny muskel på sig själv som man inte ens visste existerade?

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.