Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

5 saker män gör bättre på gymmet

Vi vet – alla män tränar inte likadant, och inte heller alla kvinnor. Men vi har tillåtit oss att generalisera en liten stund för att lista saker som män gör bättre på gymmet, och som fler kvinnor borde ta efter för att få bättre resultat.

1. De våga vara fula
För att få resultat av träningen måste du ta i – och för att verkligen kunna ta i måste du våga vara ful ibland. Problemet är att kvinnor ofta visas upp glada och oberörda på gymmet i mediala sammanhang, vilket gör att många tror att det är så det ska vara. Det stämmer dock inte. Så våga vara grimasera och vara ful, då kommer du få bättre resultat.

2. De äter mer
Om ditt mål är att bygga muskler och bli stark är det viktigt att du får i dig tillräckligt mycket energi – och framför allt bör du fokusera på att äta en stor mängd protein. Det innebär att den där salladen förmodligen inte räcker till lunch – om du inte tar en proteinshake efteråt det vill säga.

Annons

3. De låter mer
Har du någon gång blivit irriterad på de muskliga snubbarna på gymmet som låter varje gång de lyfter vikterna? Sluta störa dig på dem och börja ta efter. Det finns nämligen forskning som visar att du kan prestera bättre när du låter samtidigt som du tränar (men du behöver inte skrämma hela gymmet för det).

4. De tränar tyngre
Det är inte ovanligt att se kvinnor som gör över 50 repetitioner med en minimal vikt på gymmet. Och det är inte så konstigt – det är ofta så vi ser kvinnor träna i media. Men den typen av träning är alldeles för lätt för att ge resultat, så lägg på en hel del vikt och gör färre repetitioner för att bygga muskler, bli stark och bränna fler kalorier.

5. De tar mer plats
Många kvinnor ser gymmet – framför allt delen med tunga vikter – som en plats som tillhör de stora och muskulösa männen. Men det är långt ifrån sant. Gymmet tillhör dig som har betalat för medlemskap och inget annat, så sluta tro att du inte får vara överallt.

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.