Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Träning

5 sätt sociala medier har förändrat träningen på

Sedan sociala medier gjorde intåg i våra liv har träningen förändrats för alltid – på gott och ont. 

1. Vi gör fler – och annorlunda – övningar
Sociala medier är en outgrundlig källa till övningsinspiration. Du kan välja och vraka mellan effektiva och roliga övningar som ger massor av inspiration! Nackdelen? Det har också tillkommit en hel del märkliga övningar med syftet att ge många likes. Vi rekommenderar till exempel inte att göra knäböj med en vän på axlarna ståendes på en boll, även om det säkert kan bidra till några följare.

2. Alla kan vara proffs
Det finns inte direkt någon brist på information om träning på sociala medier. Men hur mycket av det stämmer egentligen? Ja, med hjälp av sociala medier kan alla agera proffs och dela med sig av sina bästa tips om träning, kost och kosttillskott – utan någon som helst bakgrund. Det är alltså extra viktigt att du är källkritisk nu för tiden.

Annons

3. Syns det inte så finns det inte
Du kan säga att du klarar 100 kg i knäböj – men hur ska vi veta om det stämmer om det inte finns någon film av det på Instagram? Ja, alla våra rekord – såväl de som görs i löparspåret som på gymmet – ska basuneras ut högt. Det kan vara positivt genom att det kan bidra till en ökad träningsmotivation, och negativt i och med att det kan ge känslor av prestationsångest.

4. Träningskläderna är snyggare
Tidigare dög slitna mysbyxor och en stor tisha på gymmet – nu är det funktionskläder i färgglada färger som gäller. För hur snygg är du egentligen i den där slitna t-shirten på bilden du lägger upp efteråt?

5. Det är enklare att träna
Den förmodligen viktigaste förändringen av alla! Med alla inspirerande träningskonton där ute är det lätt att få massor av motivation och kunskap till att träna.

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga