Hälsa & Fitness
Träning

5 tecken på att du behöver ändra din träningsrutin

Rutiner är bra, men alla behöver då och då variera träningen. Här är några tecken på att du behöver en förändring.

1. Du utvecklas inte

Om du står och stampar på samma ställe utan att utvecklas resultatmässigt kan det vara ett tydligt tecken på att du behöver någon typ av förändring. Testa att byta ut övningarna, gå på nya pass eller något annat – bara du får in lite variation it din träning.

2. Du blir uttråkad

Går du runt och gäspar på gymmet? Börjar träningen kännas som alla andra vanor, typ som att städa eller borsta tänderna? Träningen behöver inte alltid kännas superspännande, men det kan vara dags för dig att ändra något för att få nya utmaningar.

Annons

3. Du har dålig motivation

Om du ofta hittar på ursäkter för att skippa passen kan det betyda att du behöver förändra något. Att ständigt följa samma schema känns ofta tjatigt i längden, men genom att testa något nytt kommer du få mer variation och förhoppningsvis känna den härliga träningsglädjen igen.

4. Du har aldrig testat något annat

Har du tränat på ett och samma sätt så länge du kan minnas? Då finns det stor risk att du går miste om mycket. Kanske hade du älskat att följa ett helt annat träningsschema, eller ägna dig åt någon helt annan träningsform. Lämna komfortzonen och testa något nytt!

5. Du känner dig alltid sliten

Visst, dagarna efter ett hårt träningspass känner man sig inte alltid särskilt pigg men om du ständigt går runt och känner dig sliten behöver du förändra något. Träning ska trots allt ge energi och få dig att må bra, inte motsatsen. Kanske räcker det att minska antalet set du gör per pass eller lägga in en vilodag extra i veckan – eller så behöver du testa någon helt ny träningsform.

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.