Hälsa & Fitness
Träning

5 tecken på att du borde ändra din träningsrutin

Rutiner är ofta bra att ha – men när det kommer till träning är det ingen bra idé att vara fast i samma hjulspår hela tiden.

 1. Det känns inte kul
Okej, det är nog få som alltid tycker att det är superkul att ta sig till träningen. Men även om det kan ta emot att ta sig dit så känns det oftast kul när man väl är där. Får du inte den känslan? Ja, då är det dags att ändra på något.

2. Du får inga resultat
Märker du att du inte blir starkare, att löprundan är lika jobbig som innan eller att kroppen inte förändras trots att du har tränat regelbundet under en lång tid? Då borde du testa att till exempel ägga in lite snabbare löprundor, lyfta tyngre vikter eller kanske testa något nytt pass.

Annons

3. Du hittar på ursäkter
Den här punkten hänger till stor del ihop med den första – för om träningen känns tråkig är risken stor att du kommer komma med ursäkter för att slippa den. Kanske känner du att du inte riktigt har tid med träningen, att den där träningsvärken gör för ont eller att du helt enkelt inte kan missa ditt favoritprogram på tv:n?

4. Det känns inte utmanande
Du behöver inte ta i för kung och fosterland varje gång du tränar, men om du aldrig känner att du riktigt utmanar dig själv under träningen blir det snabbt tråkigt – och resultaten uteblir. Och även om det såklart är helt okej att bara träna för att det är kul så är det svårt att hålla motivationen uppe om man inte ser någon utveckling.

5. Du gör samma sak hela tiden
Flyttar de andra på gymmet sig när du kommer för att du ska få ha din vanliga spinningcykel eller vet receptionisterna exakt vilket pass du är inbokad på? Ja, då är det hög tid att göra något nytt.

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.