Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

5 tips när du ska välja gym

Dags att börja på nytt gym? Här är fem tips du bör tänka på innan du gör ditt val.

1. Provträna

I princip alla gym erbjuder möjligheten att provträna. Ofta är det gratis första gången, ibland får du betala en mindre summa som du får tillbaka om du tecknar medlemskap senare. Du bör absolut ta chansen att göra det innan du köper gymkort, eftersom det är ett utmärkt tillfälle att få en känsla för hur stämningen är, vilka andra som tränar där och om du helt enkelt kommer trivas.

2. Kolla in reglerna

Det där gymmet kan verka perfekt och erbjuda allt du önskar, men om det visar sig att det är förbjudet med magnesium och man inte får sätta ner stången så att det låter kanske det inte är optimalt om ditt mål till exempel är att lyfta tungt. Ja, alla gym har olika regler och det kan vara en bra idé att kolla in dem innan du tecknar ett medlemskap.

Annons
3. När är det öppet?

När du ändå är igång och kikar på gymmets regler bör du också ta en noggrann titt på öppettiderna och fundera på när det passar dig bäst att träna. Det är inte särskilt kul att stå där utanför gymmet klockan 6 för att hinna med ett pass innan jobbet, när det visar sig att det inte öppnar förrän 8.

4. Ha koll på bindningstiden

Är ditt största problem att du börjar träna på ett gym, är en flitig användare i en månad och sedan låter gymkortet ligga där i plånboken resten av året? Då kan det vara smart att vara uppmärksam på bindningstiderna. I många fall är det till exempel billigare att teckna upp sig på ett år än ett halvår – men om du vet att det finns en risk att du bara kommer använda det i några månader kommer du tjäna på att välja den kortare bindningstiden.

5. Vad behöver du?

Det finns gym som erbjuder fräscha omklädningsrum, gratis PT-timmar, härliga frukostbowls i kafét och mycket mer. Det kan kännas lyxigt och superhärligt, men behöver du det? Och framför allt: kommer du använda dig av det? Det kan vara värt att fundera på innan du köper ett gymkort eftersom du med stor sannolikhet betalar en extra slant varje månad för den här lyxen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.