Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Träning

5 vanliga misstag när man börjar träna

Low angle view of smiling woman lifting barbell in crossfit gymDags att komma igång med träningen efter en lat semester? Undvik de här vanliga misstagen.

1. Du har inte tillräckligt bra motivation
Alla vet att det är bra att träna, men vad är det egentligen som gör att du till exempel vill börja träna? Beror det på att du vill få magrutor, för att bli hälsosammare eller kanske starkare? Fundera på det innan så att du verkligen har en bra anledning till att kämpa vidare med träningen.

2. Du har orealistiska mål
Du kommer inte gå ner fem kilo efter en vecka på gymmet och det är ingen bra att boka in dig till Ironman 2018 om du aldrig har tagit ett löpsteg i ditt liv. Att sätta mål är bra, men se till att de inte känns för orimliga. När du märker att du inte kommer klara det är risken stor att du kommer ge upp helt istället för att kämpa på så gott du kan.

Annons

3. Du har ingen källkritik
När det kommer till träning och hälsa finns det mängder av myter att se upp för – och det är extremt lätt att falla för dem om du inte är källkritisk. Annars riskerar du att testa något tillskott eller träningsprogram som bara är pengar i sjön, och det finns inget som kapar motivationen lika effektivt som när man märker att man inte får resultat – och dessutom har lagt mycket pengar på det.

4. Du tycker det är för tråkigt
Vissa saker måste vi göra trots att de är tråkiga, men om du till exempel avskyr att hänga på gymmet så finns det ingen anledning för dig att göra det. Du kan istället gå på gruppträningspass, springa eller göra något helt annat du gillar. Annars är risken stor att du kommer börja hitta på ursäkter för att slippa träningen snart.

5. Du planerar inte
Många tycker att de inte hinner träna när semestern är slut och jobbet drar igång – men i de allra flesta fallen handlar det om dålig planering. Sätt dig ner med kalendern, fundera på när du faktiskt har tid att träna och skriv in det – kanske är det på lunchen, eller den där timmen efter att du har lämnat ungarna i skolan innan du börjar jobba?

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga