Hälsa & Fitness
Annons
Annons
PlusTräning

7 anledningar att träna utomhus

Flytta ut träningen nu när vi går mot varmare tider för att få ännu fler hälsofördelar från passen!

1. Du får bättre mental hälsa

Du kanske tränar för din fysiska hälsa, men om du gör det utomhus kommer du även förbättra din psykiska hälsa. Det visar bland annat den här studien, som visade att träning utomhus kan minska ångest och depression samtidigt som det förbättrar minnet. Det finns dock en hake – resultaten gäller specifikt för träning i grönområden. Så om du bor mitt inne i stan kan det vara en bra idé att ta dig till ett grönare område för att få alla psykiska fördelar.

2. Det är mångsidigt

Visst, vi alla vet att vi kan cykla och springa utomhus och kanske att vi kan göra några utfall och lite armhävningar. Men det finns så mycket mer du kan göra när du tränar i naturen. Ta dig till skogen och lyft en sten eller pressa en stock över huvudet, eller häng i räckena på lekplatsen! Du kan variera din utomhusträning hur mycket som helst, och det är det som är det roliga.

3. Det är alltid nära

Det är bara att gå utanför dörren för att komma direkt till gymmet. Det betyder att du sparar tid på att slippa ta dig till gymmet, och kan därför lägga den tiden på att träna mer – eller kanske på att slappa efteråt…

Annons
4. Du får bättre hälsa

I den här studien har man kommit fram till att utomhusvistelse kan fungera som en slags medicin, som hjälper oss att förebygga och bli av med många olika hälsoproblem. Kombinera det med träning så förstår du förmodligen att du har världens bästa recept!

5. Det är utmanande

Är du van vid att träna på gym kommer det förmodligen kännas ovant att träna utomhus. Underlaget varierar och redskapen – det vill säga stenarna och stockarna – har inga handtag du kan hålla i. Det innebär att du får utmana dig själv, och vem gillar inte en utmaning?

6. Du slipper trängsel

Sommaren är precis runt hörnet, och det betyder också att gymmen är fullproppade med personer som vill komma i form till beach 2019. Och hur effektiv blir egentligen din träning om du måste stå och vänta i en kvart på varje maskin?

7. Det är gratis

Ett perfekt sätt för dig som vill spara in på utgifterna!

 

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.