Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Träning

Bättre resultat med favoritövningarna på gymmet

Sluta göra övningar du tycker är tråkiga – en ny studie visar att det kan ge dig sämre träningsresultat.

Är du den som tränar efter uttrycket “kill your darlings” på gymmet och brukar tvinga dig att göra styrketräningsövningar som du egentligen inte gillar? Goda nyheter – du kan strunta i det. En nypublicerad visar att du tvärtom kan få bättre träningsresultat av att göra dina favoritövningar.

Annons

I studien deltog 17 män som delades in i två grupper. Alla tränade tre gånger i veckan i nio veckor, men skillnaden är att den ena gruppen hade ett fast träningsschema där det stod precis vilka övningar de skulle göra medan den andra gruppen fick välja övningar själv.

Resultaten visade att gruppen som fick välja övningarna själv – och sannolikt alltså valde de som de gillade mest – i snitt la på sig hela 60 procent mer muskelmassa än den andra gruppen. Anledningen är förmodligen så enkel att du tar i mer och fuskar mindre om du har kul under tiden.

Källa

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga