Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Träning

Bättre självförtroende med träning

Har du dåligt självförtroende? Ny forskning visar att träning kan vara lösningen!

I den nypublicerade studien deltog 60 kvinnor som redan hade problem med kroppsbilden. De delades slumpmässigt in i två grupper; den ena gruppen fick genomföra ett 30 minuter långt träningspass medan den andra fick läsa.

Annons

Resultaten visade att kvinnorna som tränade fick ett bättre självförtroende, och både ansåg sig vara starkare och smalare än den andra. Forskarna drar därmed slutsatsen att träning kan vara en bra metod för att höja självförtroendet.

Det här kommer förmodligen inte som en nyhet för dig som redan tränar regelbundet, men det kan vara bra att höra för de många kvinnorna som undviker att till exempel ta sig till gymmet på grund av deras dåliga självförtroende – för det är precis det de skulle behöva.

Källa

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga