Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

Brist på träningsmotivation? Här är den enklaste lösningen

Battle-ropesHar du svårt att hitta motivation till att träna? Ny forskning visar att det finns ett busenkelt sätt att råda bot på det.

Även om vi gillar träning så vet vi att gymmet inte alltid känns så lockande. När man är trött, har mycket annat att göra eller helt enkelt är sugen på att stanna kvar i soffan så är det lätt att skippa träningen. Men en ny studie visar att det faktiskt finns en lösning för dig som har brist på träningsmotivation – och den kräver knappt någon ansträngning alls, utan gör tvärtom träningen roligare.

Annons

I studien deltog 223 personer, varav 102 av dem fortsatte att träna som de brukade, medan resten blev tillsagda att börja träna tillsammans en vän. Under de åtta veckorna som studien pågick fick deltagarna bland annat rapportera hur ofta de tränade. Resultatet? Personerna som tränade tillsammans med en vän kom iväg till träningen betydligt oftare.

Resultatet är kanske inte helt oväntat – det mesta blir trots allt roligare när man är två. Men det kan vara kul att veta ett en så enkel sak som att träna tillsammans med någon kan göra så stor skillnad. Så leta reda på en vän som tränar – eller övertala någon till att börja – och stötta varandra under passen för att dra nytta av varandra.

Källa

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.