Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

Därför kan du vara svag – trots stora muskler

stark-men-svagAtt du har stora muskler innebär inte automatiskt att du är stark, enligt forskare.

När du ser någon med stora muskler tänker du förmodligen att den personen är stark – och det är inte konstigt. Någon med stora muskler måste ha tränat mycket och är därmed stark, eller hur? Riktigt så enkelt är det inte, enligt amerikanska forskare.

Annons

De har gått igenom studier på ämnet och kommit fram till att styrka och muskeltillväxt verkar vara två separata variabler, som inte har ett direkt samband. Detta baserar man bland annat på studier där man har kunnat se att de två olika variablerna bara korrelerar till tre till fem procent.

Det stöds också av det faktum att sättet du tränar på verkar kunna avgöra om du framför allt kommer bygga muskler eller om du kommer bli starkare. För medan musklerna ha visats kunna växa vid styrketräning med både lätta och tunga vikter så verkar du behöva lyfta tyngre vikter för att bli stark.

Slutsatsen? Bara för att du är stor så är du inte stark och bara för att du är liten är du inte svag. Och lyft tungt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.