Hälsa & Fitness
Träning

Den här superenkla metoden ger snabbt bättre träningsresultat

Vill du få bättre träningsresultat – trots att du knappt behöver anstränga dig mer? Forskare har hittat en metod som faktiskt funkar.

Vi vet vad ni tänker – vi brukar påstå att det som verkar för bra för att vara sant förmodligen också är det. Men forskare bakom en nypublicerad studie har upptäckt att det faktiskt finns en metod som ger bättre träningsresultat, trots att det knappt kräver någon ansträngning alls.

I studien deltog 53 kickboxare som blev indelade i tre olika grupper. Två av grupperna följde samma träningsprogram medan den tredje bestod av en kontrollgrupp som inte tränade alls. Skillnaden mellan de två grupperna som tränade var att deltagarna i den ena använde sig av mentala träningsstrategier under tiden.

Annons

Den mentala träningen gick dels ut på att de sa positiva saker till sig själva under vilan, och dels att de visualiserade lyften innan de genomförde dem. Det kan låta som en enkel sak, men faktum är att den här gruppen fick bäst resultat.

Gruppen som använde sig av mentala strategier fick inte bara större styrkeökningar, utan upplevde också mindre stress och hade lägre puls och blodtryck. Kanske kan vara värt att testa vid nästa träningspass?

Källa

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.