Hälsa & Fitness
Annons
Annons
PromotionTräning

Få ut mer av hemmaträningen

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN ABILICA.

Abilica-5

Det finns många fördelar med att träna hemma – bland annat sparar du tid eftersom du inte behöver ta dig till och från gymmet, du slipper ordna barnvakt och behöver inte anpassa dig till några öppettider. Med våra tips blir hemmaträningen minst lika effektiv som träningen på gymmet.

Annons

Träna i cirkel
Styrketräning är en träningsform som passar bra att göra i trånga lägenheter eftersom du använder dig av mindre och mer kontrollerade rörelser. Men genom att sätta ihop flera styrketräningsövningar till ett cirkelträningspass kommer du inte bara träna styrka, du kommer också höja pulsen. Högintensiv cirkelträning gör att pulsen går upp och ner som om du sprang intervaller, samtidigt som din kaloriförbrukning skjuter i höjden. Med ett bra sammansatt cirkelpass tränar du råstyrka, uthållighet, grundmuskulatur och stödmuskler på en och samma gång. Det kan knappast bli mer effektivt än så! Om du behöver vara moderiktig kan du kalla det för HIIT, crossfit eller något annat som är modernt just nu. Principen är densamma: styrketräning med hög intensitet! Med cirkelträning kan du själv sätta ihop de övningar du gillar och har utrymme för, och välja övningar utifrån dina redskap.

Investera i utrustning
För att göra din cirkelträning mer effektiv bör du redan i förväg bestämma dig för vad du ska träna, då slipper du lägga tid på att leta fram övningar och fundera på vad du ska träna på dagens pass. Det finns många bra övningar som du kan göra med bara den egna kroppsvikten som redskap, som till exempel armhävningar, plankan, knäböj eller upphopp. Om du dessutom investerar i lite utrustning, som till exempel kettlebells, fitnessball, gummiband eller hantlar har du plötsligt ett litet träningscenter hemma i vardagsrummet som knappt tar någon plats. Med lite investering har du möjligheten att göra din hemmaträning mer varierad, vilket gör träningen både roligare och mer effektiv.

Hitta en träningspartner
Om du har svårt att hitta motivation till att träna kan det vara en bra idé att hitta någon att träna med. Det har sagts så många gånger att det nästan börjar bli tjatigt, men det fungerar. Att boka en tid med någon kommer hjälpa dig att genomföra träningspassen även när viljan sviktar. När du tränar tillsammans med någon annan kommer du också pressa dig lite mer, vilket gör träningen mer effektivt. Men den viktigaste fördelen av alla är att delad träningsglädje är dubbel träningsglädje! Hemmaträning är perfekt för att träna tillsammans, eftersom ni inte behöver ta hänsyn till andra kunder på träningscentret och själva kan välja vilken musik som ska spelas och på vilken volym. Det spelar ingen roll om ni är i helt olika form, så länge ni båda ger ert max under träningen.

Så plocka fram lite utrustning på golvet tillsammans med din partner, om ni saknar inspiration och vill ha tips på fler övningar kan ni ladda hem Abilica Circle App. Den är helt gratis, och med hjälp av den kan ni sätta ihop ett träningsprogram som passar till den utrustningen ni har. Dessutom ger en PT er instruktioner till de olika övningarna och tränar tillsammans med er på skärmen. När ni är klara med träningspasset har ni kört ett riktigt bra pass för både kondition och styrka, förmodligen på lika lång tid som det skulle ta för er att ens ta er till gymmet.

Abilica-6

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN ABILICA.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.