Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Träning

Håll nyårslöftet med koffein

Kaffeeee
Brukar du ha som nyårslöfte att träna mer? Brukar du ha svårt att hålla det löftet? Det kan finnas en enkel lösning på det här problemet, och det är koffein.

I en vetenskaplig artikel som har publicerats i Sports Medicine menar en forskare att vi människor är naturligt lata varelser. För att bevara så mycket energi som möjligt väljer vi hellre att stanna hemma i soffan och kolla på tv istället för att gå ut och springa eller ta oss till gymmet.

Den här naturliga driften att bevara energi kan skapa problem, eftersom vi alla trots allt måste röra på oss. Därför är den fysiska ansträngningen, tillsammans med tidsbrist, den främsta anledningen till att folk slutar träna. Genom att göra träningen lite mindre ansträngande skulle vi alltså kunna se till att fler fortsätter träna regelbundet.

Annons

Och det är här koffein kommer in i bilden. Det är nämligen vetenskapligt bevisat att koffein påverkar vår uppfattning om ansträngningen under träningen. Om du tar koffein innan träningen kommer du alltså inte tycka att det är lika jobbigt, och det blir därmed enklare att upprätthålla ditt nyårslöfte om att träna mer.

Så knapra i dig några koffeinpiller, svep några kaffekoppar eller drick en energidryck och sätt igång!

 

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga